Surse: Elevii intră în vacanță din cauza pandemiei

Vacanța pentru preșcolari și elevii din clasele primare programată de luni, 25 octombrie, până pe 31 octombrie ar putea fi extinsă și pentru elevii din celelalte clase, de gimnaziu și liceu. Decizia ar putea fi luată chiar astăzi, când președintele Klaus Iohannis a convocat autoritățile pentru a stabili un nou set de restricții. În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că instituţia pe care o conduce susţine adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică "extrem de gravă" pentru a proteja dreptul la sănătate al elevilor şi cadrelor didactice.

"Toate variantele sunt deschise în condiţiile în care nu înţelegem să ne vaccinăm! În situaţia în care se suspendă şi alte activităţi, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor şi cadrelor didactice susţinem adaptarea structurii anului şcolar la situaţia epidemiologică extrem de gravă", a susţinut ministrul, miercuri, referitor la posibilitatea ca elevii să intre în vacanţă timp de o lună, în actualul context pandemic, pentru a evita şcoala online.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, miercuri, va avea loc o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei de COVID-19 pentru instituirea unor măsuri "clare, restrictive".

"Am decis să convoco şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor", a informat şeful statului, într-o declaraţie susţinută marți la Palatul Cotroceni.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: