Târgu-Jiu, a treia localitate vizitată de Caravana Docuart!

Cinefilii gorjeni s-au putut delecta, la sfârşitul săptămânii trecute, cu şapte filme documentare care au fost premiate la festivalul de la Bucureşti. Regalul de film a fost urmat de întrebări şi răspunsuri adresate regizorilor prezenţi în sala Cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu.

Filme documentare româneşti pentru toate gusturile au rulat pe parcursul weekend-ului trecut, la Târgu-Jiu. “Încercăm să promovăm cât se poate de mult filmul documentar românesc şi să creăm un public consumator de documentar, pentru că el există deja. Trebuie întreţinut şi menţinut”, a precizat reprezentantul Caravanei Docuart.

Scopul acţiunii este de a promova acest tip de filme şi de a prezenta scene şi evenimente din România. Toate întrebările adresate de gorjeni şi-au găsit răspunsuri la regizorii prezenţi în sala de cinematograf. Regizorii şi-au propus să promoveze documentarele româneşti îndeosebi în localităţile unde se regăsesc faptele şi întâmplările prezentate în filme. “În toată povestea din film, sunt foarte multe personaje care povestesc despre locurile pe unde au trecut şi mi-am dorit să ajung în acele oraşe în care se face vorbire în film. La un moment dat, în film este evocată o poveste petrecută în lagărul de la Târgu-Jiu”, a declarat un regizor.

Caravana Docuart a poposit pentru prima dată la Târgu-Jiu, dar pentru a treia oară într-una din localităţile României, anul acesta.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: