Film despre viaţa tinerelor rome, la un pub din Târgu Jiu

Un pub din Târgu Jiu va deveni duminică, 10 aprilie, pentru câteva ore, sală de cinema. KineDok, care este un nou tip de comunitate internaţională, un club de film unic și o platformă alternativă de distribuţie, prin intermediul Asociaţiei Refugiul Urban, va prezenta la Irish Pub din zona centrală a municipiului Târgu Jiu filmul „Miss Roma la şcoală”, regizat de Vesna Cudic, din Croația.

Filmul „Miss Roma la şcoală” prezintă povestea a trei fete rome curajoase ce sunt urmărite în încercarea lor de a face faţă provocărilor vieții de liceu. Ele trebuie să jongleze cu temele, cu socializarea pe facebook, examenele de final de an, dar și cu viața amoroasă.
Cum restul colegelor lor rrome au copii și nu e nimeni care să le ofere un alt exemplu, ele încearcă să-si urmeze visul până la capăt. Filmul despre viața tinerelor rome a fost premiat în cadrul Zilelor Filmului Croat 2015- Human Rights and Ethics Jury Award for Best Film and the Audience Award for Best Film, dar în cadrul Liburnia Film Festival 2015- Festival Prize. Organizatorii acestui gen de eveniment vor în acest fel să aducă în prim plan şi alt tip de film care să fie prezentat într-un loc mai puţin convenţional. „Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok powered by One World Romania aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine", au transmis organizatorii.
Asociația Refugiul Urban, invită doritorii la Irish Pub să urmărească o serie de alte 8 filme: "Roboțelul de aur"-15 mai, "Frați pe vecie"-12 iunie, "America"-10 iulie, "Drifter"-25 august, "Efectul Domino-ului"-11 septembrie, "Mame și fiice și O lume nouă"-23 octombrie, "Toto și surorile lui"-20 noiembrie, "Frați de cântec"-4 decembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: