Târgu Jiu: Sărbătoarea Narciselor, fără narcise

Este petrecere, duminică, în localitatea Preajba, din Târgu Jiu. Autoritățile au organizat, după doi ani de pauză din cauza pandemiei, Sărbătoarea Narciselor. Din centrul atenției lipsesc însă narcisele. Florile se mai găsesc doar din loc în loc. Deși sunt protejate, aria protejată este năpădită de mărăcini, multe narcise au fost rupte ori jumulite din pământ cu tot cu rădăcini. 

Zona este monitorizată, duminică, de polițiștii locali care au grijă ca florile rămase să nu fie rupte. Multe s-au ofilit deja, altele au fost rupte de diverse persoane și vândute în centrul orașului. Au fost și oameni care au jumulit florile direct cu bulbi, din poiană, ca să le planteze în altă parte. Pentru că nu au fost prinși cei care au făcut asta, polițiștii nici nu i-au putut amenda. 

Duminică, agenții de la Poliția Locală Târgu Jiu le-au transmis oamenilor să nu rupă florile. "27 de polițiști locali sunt angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice, circulație rutieră, control comercial și protecția mediului.

Vă reamintim că Poiana Narciselor este arie protejată și este interzisă ruperea narciselor. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, precum și pentru fluidizarea traficului rutier, vă rugăm să respectați marcajele și indicatoarele rutiere amplasate, precum și indicațiile agenților rutieri", a fost mesajul Poliției Locale Târgu Jiu. 

În cadrul evenimentelor dedicate acestei sărbători, au mai avut loc și competiții sportive: Cupa Narciselor la Ciclism și Buggy. 

Cei prezenți în poiana din Preajba au la dispoziție, printre altele, terase cu mici și băuturi sau tiribombe. Evenimentul are loc după doi ani în care n-a putut fi organizat din cauza restricțiilor impuse în pandemie.

Galerie foto






Vizualizări: 4,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: