Târgu Jiu: Târgul de Moş Nicolae, deschis pe 1 decembrie

Târgul de Moş Nicolae va fi deschis la Târgu Jiu, în zona centrală, de Ziua Națională a României, începând cu ora 11.30. Anul acesta, la târg şi-au anunţat prezenţa circa 40 de participanţi, din 7 judeţe.

Pe lângă obiecte realizate de meșteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă și dulciuri. Nu lipsesc nici nuielușele frumos împodobite, menite a fi dăruite celor care nu au fost cuminți anul acesta.

La ediţia a X-a a târgului de suveniruri vin meșteri din Vâlcea, Bucureşti, Argeş, Dolj, Harghita, Suceava, Bacău și Gorj.

Raluca Miron şi Pompiliu Ciolacu sunt reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj care se ocupă în fiecare an de organizarea acestui târg. „Dacă sunteţi în căutarea unui cadou inedit de Moş Nicolae, noi te aşteptăm în perioada 1-6 decembrie 2017 la cele 20 de căsuţe din centrul municipiului. Aici găsiţi ceramică, împletituri pănuşi, turtă dulce, miniaturi artizanat, costume populare, cioplituri în lemn, decoraţiuni, icoane, lumânări ornamentale, obiecte de cojocărie, împletituri de lână, produse apicultură. La acest târg sunt prezenţi meşteri pricepuţi care vin din toate zonele ţării cu lucruri frumoase, pe care le-au meşterit peste an”, a spus Raluca Miron, inspector cultură în cadrul CJCPCT Gorj.

Aşadar toţi cei aflaţi în căutarea unui dar de sărbători pentru cei dragi sunt invitaţi să treacă pe la Târgul de Moş Nicolae, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: