Terasele și restaurantele, redeschise. Află regulile!

Terasele și restaurantele se vor redeschide de luni, 1 iunie. Regulile impuse sunt și ele bine stabilite, iar patronii și angajații trebuie să se conformeze. Astfel, una dintre reguli face referire la distanța dintre mese, aceasta fiind de 1,5 m. De asemenea, maximum 4 persoane vor putea sta la aceeași masă, iar personalul care servește clienții va purta mască de protecție și mănuși.
 

Lista cu principalele reguli:

1. Se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se va evita pe cât posibil interacțiunea fizică între clienți

2. Se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți

3. Distanța între spătarele scaunelor de la mesele învecinate trebuie să fie minim 1,5 m, în mod normal mesele fiind de maximum 4 sau 6 persoane.

4. Excepție de la această regulă fac mesele la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți, însă nu mai mult de 10 persoane la masă, cu 1 m între locuri și obligatoriu cu rezervare prealabilă.

5. Se recomandă ca ocuparea locurilor să se facă cu rezervare anterioară în restaurantele cu servire la masă.

6. În restaurantele cu servire rapidă operatorii și supraveghetorii vor recomanda clienților să lase câte un scaun liber între persoane.

7. În cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă

8. La servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile. (S.A.)

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: