Stâna de pe Transalpina, redeschisă după noi reguli. Tocan de oaie, vândut la caserolă și servit pe iarbă

Tocan de oaie la caserolă. Așa își va întâmpina celebra stână de pe Transalpina, Stâna Ștefanu, turiștii de la deschidere. Terasele sunt încă închise, la fel și restaurantele, așa că și stâna va fi deschisă pentru iubitorii muntelui după alte reguli. Turiștii vor primi mâncarea în caserole și vor putea să o deguste pe iarbă, în jurul stânei.

Ciobanii fac ultimele pregătiri pentru a redeschide porțile stânei. Tocanul de oaie, produs tradițional montan, înregistrat și la OSIM, va putea fi degustat în curând la popasul de pe Transalpina.

Cum terasele încă nu pot fi deschise, ciobanii au găsit o soluție ca turiștii să poată cumpăra mâncare de la stâne. „După toată această izolare, cu pandemia, să sperăm că ne îndreptăm spre bine și turiștii pot să vină la munte în număr mare. A fost vremea urâtă în aceste zile, dar noi nu am stat degeaba la stână. Sunt convinsă că lumea va fi dornică să vină la munte”, a subliniat băcița Mărioara Babu.

Bunătățile vor fi vândute la caserolă, iar turiștii vor putea să le deguste chiar pe o pătură, pe iarbă, în jurul stânei, respectând distanța socială. „O să vindem în caserolă până când se va da drumul la terase și vom putea folosi atunci vesela noastră, vasele noastre de pământ pentru că e tradițional. Până atunci, vom da în caserole. O să facem mese mai rar pe poiană. Dacă nu, punem pe iarbă, cum se mânca pe vremuri, cum mâncau ciobanii noștri”, a mai spus Mărioara Babu.

Vizualizări: 5,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: