Tort simplu de bezea cu banane

Cel mai simplu şi uşor de preparat tort cu banane pentru cei care preferă aceste fructe se poate realiza rapid. Trebuie să ştiţi cum să preparaţi foile din bezea care se coc timp de zece minute la cuptor.

Pentru acest tort aveţi nevoie de banane, zahăr, ouă, lămâie şi ciocolată.

Ingrediente (8 porții): 400 g zahăr, 8 albușuri, o lămâie, 4 banane, ciocolată.

Mod de  preparare: Mai întâi de bat albușurile spumă şi se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se bat în continuare 15 minute pe baie de abur apoi se  împarte spuma în trei părți. Se unge cu unt dosul unei forme rotunde și se întinde a treia parte din spumă şi se coace 10 minute, la foc mic. Se repetă operația cu celelalte două foi.

După coacere se montează tortul punând între foile de bezea rondele de banană. Se ornează şi partea de sus cu rondele de banană și ciocolată topită.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: