Varză murată călită cu cartofi

Varza murată cu cartofi este o reţetă care se pregăteşte de regulă în perioade de post dar poate fi şi o garnitură pentru cârnaţi sau costiţă afumată. Este un fel de mâncare foarte gustos şi este destul de uşor de pregătit.

În zilele de post, varza călită cu cartofi este o opţiune excelentă, fiind o mâncare foarte gustoasă şi săţioasă.

Ingrediente (4 porții):

100 g unt

o varză murată

un ardei gras

o ceapă

3 roșii

4 cartofi

Ulei, sare şi piper

Mod de preparare: Se toacă varza murată fideluță și se stoarce bine, strângând-o în pumni. Se toacă ceapa și ardeiul cubulețe. Roșiile se opăresc în apă fiartă și se decojesc, apoi se taie felii.

Se încing 5 linguri de ulei, se pun ceapa, ardeiul și roșiile. Se prăjesc două minute, după care se pune varza tocată. Se presară piper și se fierb 30 minute pe foc mic.

Cartofii curățați se taie cuburi și se fierb. După ce au fiert se sotează în unt încins şi se presară cu sare și piper. Se servește varza crocantă cu garnitura de cartofi sotați.

Vizualizări: 2,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: