Trucuri pentru a alege pantofii potriviţi

A alege pantofii potriviţi în care să te simţi confortabil zi de zi nu înseamnă doar să găseşti mărimea potrivită. Sunt şi alte trucuri de care trebuie să ţii seama pentru a nu avea probleme de acomodare la noii tăi pantofi.

O pereche de pantofi buni trebuie în primul rând să ți se potrivească pentru că pot fi mărimea ta, dar să nu se potrivească formei piciorului tău. Între degetul mare și vârful pantofului ar trebui să rămână loc întotdeauna pentru ca pantofii să îţi ofere şi confort.

De asemenea, ar trebui să alegi încălțăminte de calitate, fabricată cu căptușeală adecvată și pernuțe de protecție, astfel încât să nu ai parte de disconfort. Este și mai bine dacă pantofii tăi au o talpă moale, care va distribui greutatea pe toată suprafața piciorului.

Marea greşeală pe care o facem mai toţi când vine vorba de cumpărat pantofi e că probăm doar un pantof şi nu perechea. Pentru a vedea dacă încălţămintea îţi vine ca turnată, nu trebuie doar să-ţi pui ambii pantofi în picioare, ci trebuie să mergi cât mai mult cu ei prin magazin.

Apoi, să flexezi talpa, să te ridici pe vârfuri, să te laşi pe călcâie, în laterale, tot felul de mişcări, cele pe care, de fapt, le faci inconştient în timpul mersului. Doar aşa poţi vedea dacă este perechea de pantofi potrivită, nu pantoful potrivit.

Unul dintre detaliile de care mulţi dintre noi nu ţinem cont când cumpărăm pantofi e curbura piciorului. În funcţie de cât de adâncă sau de inexistentă este, încălţămintea trebuie să aibă pernuţe care să muleze perfect pantoful pe talpă. Astfel, dacă ai o scobitură obişnuită, nici prea mare nici prea mică, caută încălţăminte cu o foarte mică pernuţă, plasată pe talpă chiar în zona curburii. În cazul în care scobitura e mare, trebuie să selectezi numai pantofii foarte flexibili, care vor compensa pentru lipsa de elasticitate a piciorului tău, şi care au o pernuţă mare sub curbură.

Nu cumpăra pantofii care îți plac dacă nu ești convinsă de calitatea produsului sau observi un element care ar putea cauza dureri și disconfort. Cu siguranță vei găsi și în altă parte perechea potrivită fără a fi nevoită să suporți durerile primelor zile de purtare. Ar trebui să fie suficient pentru a te convinge să cauți în continuare și să nu te grăbești în alegerea perechii ideale.

După ce ai cumpărat pantofii încalță-i două ore prin casă sau chiar la serviciu, dacă îți poți aduce încălțăminte de schimb. Astfel, vei preveni rănile și te vei simți mai confortabil când va trebui să-i porți pe o perioadă mai lungă de timp.

Vizualizări: 1,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: