Trump jr. recunoaște legăturile cu Rusia și publică email-urile

De 17 ori a negat public Donald Trump implicarea Rusiei în campania sa electorală. Fiul președintelui SUA, Donald Trump jr., a făcut însă un pas spre recunoașterea problemei. Acesta a postat marţi, pe Twitter, un şir de e-mailuri în care discută despre intenţia de a afla o serie de informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, prezentate drept ”o parte a susţinerii Rusiei şi Guvernului ei faţă de dl. Trump”, relatează The Associated Press.

El a anunţat marţi că postează e-mailurile ”pentru a fi complet transparent”. Aceste e-mailuri, adresate publicistului de muzică Rob Goldstone arată că lui Trump Jr. i s-a spus că Guvernul rus avea informaţii despre ceea ce ar fi putut s-o ”incrimineze” pe Clinton şi relaţiile sale cu Rusia.

Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit, la scurt timp după acest schimb de e-mailuri, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei prezidenţiale, înţelegând că avocata avea să-i furnizeze informaţii compromiţătoare despre rivala democrată a tatălui său în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton.

În SUA este ilegal ca staff-ul unui candidat să solicite sau să accepte sprijin și contribuții din străinătate, interpretarea unor experți fiind că Trump jr. a încălcat legea.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: