Tur virtual 3D la Parcul Coloanei fără Sfârșit

Consilierii municipali au votat în ședința de luni, 26 iunie, încheierea unui protocol de colaborare cu o firmă care să realizeze filmări în Parcul Coloanei fără Sfârșit, în ideea de a realiza un tur virtual pe baza scanării 3D a Coloanei Infinite. Acest film va fi creat de o firmă din Petroșani, cercetată de Direcția Națională Anticorupție.

Supunerea la vot a proiectului privind încheierea protocolului de colaborare între Primăria Târgu Jiu și compania Euro Jobs SRL din județul Hunedoara a stârnit reacții în rândul consilierilor locali. Viceprimarul Adrian Tudor a explicat că și la Alba Iulia a fost realizat un astfel de tur virtual și că acest lucru a dus la creșterea numărului de vizitatori în oraş. „Mă interesează dacă a mai fost făcut de această firmă un tur virtual. Nu sunt sigur că l-au făcut la Alba Iulia”, a spus consilierul Mihai Paraschiv. „Ce v-am prezentat este site-ul lor, 360scan.ro, este site-ul acestei firme, dedicat tururilor virtuale”, a explicat viceprimarul Adrian Tudor, precizând că este vorba de „un proiect pilot”. În situația în care Consiliul Local va lua hotărârea să aloce fonduri pentru acest gen de proiect, va fi organizată o selecție de oferte sau o licitație.

Primăria Târgu Jiu va fi proprietarul imaginilor și va decide pe ce site-uri le va încărca pentru ca vizitatorii să facă un tur virtual al parcului. „Sunt puțin reticent. Această firmă, în 2014, avea 45 de angajați și pierdere foarte mare, în 2015 avea 55 de angajați, iar pierdere. În 2016 a rămas cu 12 angajați și a făcut profit. Poate să facă acest lucru cu 12 angajați? Plus că are ca și obiect de activitate «alte forme de învățământ». Va putea realiza cu forța de muncă de care dispune acest tur virtual?”, a mai spus consilierul Paraschiv. „De subantreprenori ați auzit?”, a venit cu explicații viceprimarul Tudor. „Antreprenorul intervine în condițiile în care plătești”, a intervenit liberalul Eduard Berca.

Viitorul primar de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut amânarea supunerii la vot a proiectului, pentru luna viitoare, în ideea ca până atunci să fie realizată o strategie de dezvoltare a municipiului pe 10-15 ani.  

Proiectul a fost votat în unanimitate de către consilierii locali, însă au fost aduse amendamente. Unul dintre acestea prevede ca firma în cauză să prezinte stadiul de realizare al filmulețului după 3 luni de la încheierea colaborării. Un alt amendament a fost să fie precizat în contract că primăria nu plătește nimic pentru acest proiect-pilot. Filmulețul va fi încărcat pe site-ul târgujiu.info, dar și pe alte site-uri care solicită și obțin avizul Primăriei Târgu Jiu, spun autoritățile.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: