Grădinița din Bălești prinde contur. Când va fi gata! 

Noua grădiniță din satul Bălești a început să prindă contur. Lucrările au fost demarate acum circa două luni și sunt deja într-un stadiu foarte avansat. În aceste condiții, autoritățile locale spun că sunt premise ca în luna august investiția să fie și recepționată. Prin ridicarea acestei noi grădinițe, câteva zeci de micuți vor studia în mai bune condiții, începând cu anul școlar 2017-2018. 

Lucrările de construcție la noua grădiniță din satul Bălești au demarat la începutul lunii mai a acestui an. Clădirea are regim de înălțime parter și etaj și este realizată din fonduri europene, investiția fiind de aproximativ 500.000 de lei. Grădinița cea veche nu mai corespundea standardelor moderne. Autoritățile locale din Bălești au păstrat clădirea veche, însă îi vor da o altă destinație. Primarul Mădălin Ungureanu s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor și speră ca în cel mai scurt timp să facă și recepția finală. „În ceea ce privește grădinița pe care o construim în satul Bălești, lucrările merg cu pași repezi, sunt în grafic. Considerăm noi că undeva în luna august putem să finalizăm lucrarea și să facem și recepția. M-aș bucura ca micuții să fie primiți la deschiderea anului școlar în locuință nouă, cum se spune. La cum merg lucrurile, sunt foarte sigur că așa se va și întâmpla. Părinții sunt mulțumiți, este un edificiu nou care va primi grupele de micuți”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Încă o grădiniţă modernizată

Autoritățile locale sunt optimiste că vor reuși să modernizeze și grădinița din satul Ceauru. „Avem depuse pe AFIR mai multe proiecte. Unul face referire la modernizarea grădiniței de la Ceauru, unde am primit și vizita în acest sens. Am depus proiecte și pentru modernizarea a două cămine culturale. Urmează să primim vizitele în teren și la căminele culturale. În ceea ce privește grădinița, probabil urmează să semnăm contractul, au spus că nu sunt probleme, punctajul este maxim. Sigur vom semna contractul de finanțare pentru că niciodată nu mă axez pe proiecte care nu au vitalitate. Nu aruncăm banii pe studii de fezabilitate”, a explicat primarul din Bălești.   

Galerie foto


Vizualizări: 2,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: