Ultima medie de admitere la liceele bune din Gorj

Gorjul are doar cinci specializări din patru colegii unde media de admitere este mai mare de 8.00.

Liceul cu cea mai mare ultimă medie de intrare este Colegiul Național „Spiru Haret”. Aici, ultimul elev de la specializarea învățători-educatori cu media 8.96, iar la matematică – informatică, bilingv engleză, a avut media 8.93. 

La Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, ultima medie de admitere la matematică-informatică a fost 8.81, iar la Ştiinţe ale Naturii – 8.78.

Topul este completat de Colegiul Național „Spiru Haret”, unde la Filologie s-a intrat cu 8.66, ultima medie, și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, unde la specializarea matematică-informatică, ultimul intrat a avut 8.64.

În schimb, în CNTV, la Filologie, ultima medie a fost 8.63. La specializările Științe ale naturii, la CNET și CNSH, ultimele medii au fost 8.59 și 8.53.

De altfel, la Ecaterina, la Filologie, s-a intrat cu 8.49, ultima medie.

Medii peste 8 s-au mai înregistrat la specializările Mate-info de la „Spiru Haret” – media 8.48 și Comerț, de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – 8.02.

Ultima medie de intrare este 2.41, la liceul din Tismana.

În schimb, numărul elevilor care au rămas în afara repartizării la licee este de șase ori mai mare decât numărul locurilor care au rămas disponibile după această primă etapă de admitere.

Vizualizări: 15,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: