Un licean din Gorj face rochii inedite din materiale reciclabile

Un licean din Târgu Jiu, pasionat de modă, a reușit să realizeze o colecție întreagă de rochii doar din materiale reciclabile. Christian Buză are 17 ani și, în pandemie, nu a stat degeaba. A creat rochii non-conformiste care au făcut furori în mediul online. Toate au fost cusute de el și a folosit doar ziare, PET-uri, nylon sau CD-uri.

Christian Buză a împlinit recent 17 ani. Este elev al Liceului de Arte din Târgu Jiu și, în pandemie, și-a accentuat pasiunea pentru modă pe care o are deja de câțiva ani.

Ideea inedită pe care a avut-o l-a făcut rapid cunoscut în mediul online. A creat o colecție de haine doar din materiale reciclabile. “Am prezentat-o în mediul online din cauza restricțiilor. A fost programată să fie prezentată în cadrul unui eveniment cu public. Am folosit farfurii de unică folosință, am intervenit și cu material textil. Totul este făcut de mine. La o rochie mai lungă, cu trenă, am întâmpinat ceva probleme pentru că nylonul se rupea în timp ce băgam ața, dar am trecut și peste asta și sunt foarte mulțumit de rezultat”, a mărturisit Christian Buză.

Rochiile ar fi trebuit să fie prezentate pe podium, dar pandemia i-a dat tânărului planurile peste cap așa că s-a mulțumit să le prezinte pe rețelele de socializare. Ținutele non-conformiste au făcut rapid furori printre internauți.

Toate rochiile au fost cusute cu acul și ața. Christian are planuri și pentru anul viitor, când va crea o altă colecție inedită inspirată din vestimentația de pe vremea lui Tudor Vladimirescu. „În luna martie a anului viitor, o să prezint o colecție inspirată din anii 1820, din timpul revoluției lui Tudor Vladimirescu. Cele mai multe materiale le-am obținut din sponsorizări, de la anumite firme din oraș. Am întrebat dacă mă ajută în visul pe care doresc să-l urmez. M-am gândit să fac ceva benefic, ceva în folosul naturii și, din dragoste pentru natură, am ales să fac această colecție din materiale reciclabile. Vreau să arăt că nici aceste materiale nu trebuie aruncate pe jos și că se pot folosi niște ziare, PET-uri și chiar farfurii și în modă”, a mai spus tânărul.

Galerie foto





Vizualizări: 2,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: