Un miner s-a spânzurat in timpul serviciului la cariera Jilţ Nord

Un miner de la cariera Jilţ Nord a fost găsit de colegii săi atârnând în ştreang, ieri dimineaţă! Nimeni nu îşi explică motivele pentru care bărbatul în vârstă de 47 de ani a recurs la acest gest extrem. Surse neoficiale spun că omul şi-ar fi pus capăt zilelor pentru că avea ipotecă pe casă.

Colegii bărbatului au rămas uimiţi când au auzit că cel care le reprezenta interesele şi-a luat viaţa. Ion Gârdu a fost lider de sindicat şi în urmă cu puţin timp numai ce negociase salariile colegilor săi. Omul era conducător de formaţie şi lucra la atelierul electric. A fost găsit spânzurat cu un cablu de o traversă metalică. Nimeni nu îşi explică gestul bărbatului. “Era un om extraordinar. Când a venit la serviciu am glumit. Nu ştim să fi avut vreo problemă. Financiar stătea destul de bine, era lider de sindicat, conducător de formaţie, avea un salariu bun, copii îi are la facultate, nu l-am auzit niciodată să se vaite de ceva. În urmă cu puţin timp a vorbit pentru noi, ne-a mai dat clase, pentru a ne mări salariul, nu ne vine să credem“, a declarat unul dintre colegii bărbatului.

Incidentul nu este cercetat

Familia bărbatului este înmărmurită de durere. Nimeni nu îşi explică ce a fost în mintea bărbatului de şi-a luat viaţa. Ion Gârdu a fost găsit în ştreang de un coleg. “A fost găsit în zona excavatoarelor. S-a spânzurat cu un cablu electric, de o traversă metalică“, au mai spus colegii acestuia. Toată lumea încearcă să afle un motiv care să-l fi dus pe bărbat la acest gest extrem. Nimeni nu găseşte însă nimic, nici măcar familia, care se întreabă ce durere a avut pe suflet. Surse neoficiale spun că ar fi avut casa ipotecată. Incidentul este cercetat ca şi eveniment nu ca accident de muncă, de către inspectorii ITM Gorj. “Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit spânzurat la cariera Jilţ Nord. Facem cercetări, dar nu se încadrează la accident de muncă, anchetăm cazul ca şi eveniment“, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: