Andrei vrea să vină la Prefectură cu calul

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, vrea să vină la serviciu călare pe cal. Anunţul a fost făcut cu ocazia acţiunilor prilejuite de Săptămâna Mobilităţii, care au debutat ieri la Târgu Jiu, menite să atragă atenţia asupra importanţei deplasării într-un mod cât mai puţin poluant. Activităţile au debutat cu un marş al bicicliştilor, la care s-au alăturat elevi, voluntari şi angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţie Mediului Gorj.

Liviu Andrei ar înlocui oricând maşina cu calul, pentru a veni la serviciu. Acesta spune că ar fi un prefect super pe cal şi consideră că acest model ar trebui urmat de cei care poluează mediul cu maşinile. „Dacă ar fi după mine aş interzice să meargă maşinile în oraşul ăsta. De dimineaţa de la ora 8.00 până seara la ora 18.00 să meargă numai cu bicicletele sau să reintroducem mersul pe cal. Mi s-ar părea o chestiune mult mai frumoasă, mult mai bună pentru noi, mult mai sănătoasă. Maşina a devenit ceva de care nu ne putem lipsi şi nu cred că este bine. Cred că aş fi un prefect super pe cal”, spune prefectul judeţului Liviu Andrei. Acest anunţ a fost făcut cu prilejul acţiunilor din cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene.

Cârciumaru promite piste pentru biciclete

Peste 50 de elevi, voluntari şi angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului au susţinut mersul nepoluant printr-un marş pe biciclete. Ca în fiecare an aceştia au parcurs traseul SC Rostramo-Bulevardul Ecaterina Teodoroiu-Str. Vulcan-Parcul Debarcader-Str. Vasile Alecsandri-B-dul Constantin Brâncuşi - Piaţa  Prefecturii. Prezent la debutul marşului, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu a promis bicicliştilor că le va amenaja piste speciale pe Insuliţă, nu în oraş, deoarece nu se mai poate umbla la carosabil. La finalul marşului copiii au primit diplome.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: