Unde îşi petrec gorjenii concediul

Sezonul cald se lasă aşteptat, dar gorjenii şi-au programat deja concediul. Marea majoritate preferă staţiuni balneo-climaterice, dar există multe cereri şi pentru litoralul românesc.

În perioada următoare, turiştii se înderaptă către Govora şi Geoagiu Băi:„ La sfârşitul acestei săptămâni, gorjenii merg spre staţiunile balneo-climaterice. La Govora, avem un grup de gorjeni care va merge acolo, iar săptămâna viitoare tot acolo avem multe ieşiri. De asemenea, Staţiunea Geoagiu Băi e căutată în această perioadă, iar înscrierile pentru litoral sunt în toi”, a transmis Virgil Dănăricu, directorul unei agenţii de turism din Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte preţurile de pe litoral, acestea încep de la 1.450 lei de persoană, pentru şase nopţi de cazare. Cererea este mai mare faţă de anul trecut: „Vin în fiecare zi pentru a se înscrie pentru litoral, pentru vara aceasta. Preţul pe litoralul românesc pleacă de undeva de pe la 1450 lei, acesta incluzând şase nopţi de cazare, la un hotel de două sau trei stele, în partea de sud a litoralului românesc. Staţiunile Mamaia şi Eforie sunt căutate, iar, cum v-am spus înainte, rezervările pentru aceste destinaţii sunt în plină desfăşurare. Litoralul bulgăresc al Mării Negre e foarte căutat de către români. Anul trecut, România a băgat la bugetul Bulgariei contravaloarea serviciilor pentru aproape un milion de turişti. Preţurile sunt mai mici, serviciile sunt bune. La noi sunt mai scumpe cu vreo 20-30%. Operatorii au mărit preţurile, deoarece s-au scumpit produsele alimentare, produsele pentru curăţenie. Toate acestea se văd în acest preţ pe care îl plătesc turiştii”, a mai spus Virgil Dănăricu.

În ceea ce priveşte destinaţiile din afară, gorjenii preferă Egipt şi Turcia: „Cererea e mai mare decât anul trecut cu 10-15%. Gorjenii sunt doritori de plimbare. De asemenea, ieri am avut o solicitare pentru Hurghada, una dintre cele mai frumoase staţiuni ale Egiptului. De abia am găsit în luna septembrie. Tot sezonul e ocupat de români. Călătorii solicitau pentru luna august. Toate locurile sunt vândute. Destinaţia aceasta este extraordinară, şapte zile la Mare Roşie este o chestie deosebită. Egiptul e Egipt. Aproape este Valea Regilor, oraşul Luxor. Numărul unu e Turcia. Mai ales Antalya, cu celebrele sale staţiuni. Turcii au mărit şi ei preţurile cu aproximativ 20-25%. Joi avem zboruri foarte multe pentru Antalya, atât de pe aeroportul din Craiova cât şi de pe Otopeni. Ei oferă şi servicii deosebite. Din punctul meu de vedere, turcii sunt regii serviciilor turistice şi sunt preferaţi de gorjeni. Au condiţii extraordinare de cazare şi masă”

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: