Vaccinul a ajuns și la asistații DGASPC Gorj

A doua campanie de vaccinare anti-Covid pentru beneficiarii centrelor din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a început vineri dimineața. Este vorba despre beneficiarii serviciilor sociale. Astfel, echipele mobile ale Direcție de Sănătate Publică Gorj s-au deplasat la sediul centrelor de servicii sociale ale DGASPC Gorj.

În cadrul primei etape de vaccinare, care a început pe 11 ianuarie 2021, au fost vaccinați împotriva noului coronavirus 364 de angajați ai centrelor subordonate DGASPC Gorj, personal medical și alte categorii de personal, care și-au dat acordul pentru imunizare. Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că vaccinarea va continua și în zilele următoare.

”A început vaccinarea în centrele rezidențiale. Activitatea va continua și în weekend până reușim să vaccinăm toți beneficiarii din aceste centre. Sunt mai multe localități, fiind vorba despre o arie extinsă. Echipele au fost constituite de la DSP Gorj. Au văzut că este nevoie ca acești beneficiari să fie vaccinați, s-au oferit voluntari, am făcut o dispoziție și i-am numit. Suntem însoțiți și de ISU Gorj care ne sprijină”, a spus Stoian.

Șefa unui centru din cadrul DGASPC Gorj, Trunchi Jana, spune că este vorba despre 170 de beneficiari adulți ce vor fi vaccinați: ”Astăzi a început campania de vaccinare a celor 170 de beneficiari adulți bolnavi neuro-psihic și psihic. Sperăm ca totul să se desfășoare în condiții normale și mai sperăm ca vaccinul să aibă un efect bun pentru toată țara. Pentru beneficiari și-a dat acordul curatorul sau părinții”, a spus șefa centrului.

Atât angajaților, cât și beneficiarilor vaccinați în cursul acestei săptămâni li se va administra a doua doză de vaccin după 21 de zile. În cea de-a treia etapă se pot vaccina și ceilalți angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj care își vor exprima dorința de a se imuniza.  

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: