Vară fierbinte la PNL

Noul președinte al PNL va fi ales pe 25 septembrie, dar până atunci vor fi alegeri în județe. La Gorj va candida Dan Vîlceanu pentru un nou mandat, dar se vehiculează și o candidatură a acestuia la nivel național, pentru postul de secretar general, în echipa lui Florin Cîțu.

Cel mai probabil vor fi doi candidați la congres, actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. Cinci mii de liberali vor alege noul președinte.

"Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegere în PNL. Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi, care cuprinde delegaţii aleşi de filialele judeţe şi de sector şi delegaţii de drept, numărul total de delegaţi va fi de 5.000 de delegaţi”, a spus Orban.

Alegerile la nivel de județe vor începe peste câteva zile. "Ca şi calendar propus, în perioada 1 iunie - 15 iunie vor avea loc adunările generale ale autorităţilor locale care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iunie - 10 august vor avea conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL”, a mai spus liderul PNL. 

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: