Vești proaste pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a prezentat recent noi informații pentru românii care dețin mașini mai vechi de 15 ani. Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor lucrează intens la o propunere pentru ”descurajarea” înmatriculării acestora.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, are vești proaste pentru românii care dețin mașini vechi. Mai exact, Ministerul Transporturilor lucrează la o “propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani. Motivul principal îl reprezintă faptul că acesta sunt mult mai poluante. Totodată, el a precizat că ministrul Transporturilor va fi cel care pune la punct acest proiect.

Ministrul a mai menționat că nu știe mai multe detalii, însă atât poate spune despre stadiul reformei pe care a văzut-o. “În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină domnul Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, la Digi 24. Tanczos Barna susține că planul Ministerului nu va fi făcut prin noua taxă, în contextul în care Guvernul a anunţat că nu intenţionează introducerea de noi taxe.

În același timp, ministrul a ținut să sublinieze faptul că va exista pentru prima dată în România “o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport”. Acesta a mai menționat că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea “un impact şi asupra reducerii poluării”.

Vizualizări: 11,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: