Viceprimarul din Motru sesizează Garda de Mediu

Viceprimarul din Motru, Cosmin Morega, are de gând să sesizeze Garda de Mediu cu privire la efectele nocive pe care le are groapa de gunoi asupra fântânilor din Ploştina. Morega spune că vechiul depozit de deşeuri nu a fost închis corespunzător şi susţine că multe dintre lucrările plătite şi recepţionate nu au fost efectuate.

Fostul depozit de deşeuri menajere se întinde pe circa un hectar şi jumătate. Lucrarea de închidere a fost recepţionată în toamnă, dar acum câteva luni terenul a luat-o la vale, a distrus gardul şi a acoperit rigolele. Localnicii spun că apa din fântâni şi de la izvoarele de unde se aprovizionau nu mai este bună nici măcar pentru adăpat animalele.

Viceprimarul Cosmin Morega spune că a fost sesizat verbal de localnici, care ezită să facă plângeri scrise. „La finalul anului trecut a avut loc recepţia finală a lucrărilor de închidere a acestui depozit, lucrare care, de altfel, a avut o valoare de aproximativ opt miliarde (n.r. - lei vechi). S-a făcut şi recepţia la finalizarea lucrării, dar se pare că mai multe etape nu au fost realizate. Cetăţenii au văzut acest lucru şi au sesizat verbal primăria”, a spus viceprimarul Cosmin Morega la Accent TV.

Morega este surprins că autorităţile nu s-au autosesizat în legătură cu problema de la fostul depozit de deşeuri de la Motru. „Nu pot să stau nepăsător şi voi fi nevoit atât eu, cât şi Consiliul Local, probabil, să aducem la cunoştinţa instituţiilor abilitate, Garda de Mediu, Curtea de Conturi, Prefectura şi altele dacă este nevoie, să verifice cele sesizate de cetăţeni cu privire la nerespectarea caietului de sarcini”, a spus viceprimarul.

Lucrarea a fost efectuată de SC Romferex Import-Export SRL, suma alocată de la bugetul local fiind de 780.000 de lei. Garda de Mediu a constatat că s-a surpat un mal de unde a fost luat pământ pentru astuparea gropii. „În zonă a fost provocată o alunecare de teren. Pământul trebuia excavat din Cariera Roşiuţa şi ei au excavat de la 10-20 de metri. Nu s-a excavat corespunzător, nu s-a taluzat dealul, pământul a luat-o la vale şi a distrus gardul pe o porţiune de 60 de metri”, a spus Morega.

Lucrarea este în garanţie şi deficienţele trebuie remediate pe banii constructorului.

Vizualizări: 3,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: