Vreme neobișnuită la final de martie și început de aprilie 

Finalul lunii martie și începutul lunii aprilie aduc temperaturi record în termometre, cu maxime de până la 28-29 de grade. Directorul ANM susține că este cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani, iar în dimineața zilei de 29 martie au fost consemnate maxime istorice la mai multe stații meteo.

Directorul ANM, Elena Mateescu, susține că finalul lunii martie și începutul lunii aprilie aduc temperaturi record în termometre, cu maxime de până la 28-29 de grade.

"Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. La foarte multe stații din partea de sud şi sud-est a țării, temperaturile depășesc 20 de grade, semn că vremea este una foarte călduroasă. Ne așteaptă temperaturi de vară. Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi care se pot apropia de 28, chiar 29 de grade. Cu siguranță vom atinge recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie", a spus şefa ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena 3 CNN.

Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru perioada 1 - 29 aprilie, transmisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru prima săptămână de aprilie, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: