Omagiu adus lui Brâncuși prin ochii artiștilor contemporani

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj pregătește o nouă expoziție sub numele "De la Brâncuși am învățat arta să cânte" la Sala "Florin Isuf". Evenimentul va avea loc joi, începând cu ora 14:00.

Expoziția aduce în prim-plan lucrări semnate de sculptorul Costel Păun, de pictorul Elian Băcilă și de managerul CJCPCT, Gorj Pompiliu Ciolacu. Această manifestare artistică este concepută ca un omagiu adus marelui sculptor Constantin Brâncuși, inspirație pentru arta tradițională gorjenească.

Costel Păun, sculptorul din Teleorman, va prezenta creații care dezvăluie conexiunea sa cu piatra, considerată de el un simbol al eternității, tinereții, forței, istoriei și religiei. 

Elian Băcilă, cunoscut ca "pictorul de negru al României," va expune lucrări ce reflectă puterea și impactul artei sale. Pictorul poate fi recunoscut și pentru o lucrare expusă la Casa Albă, fiind onorat cu o scrisoare de mulțumire din partea Președintelui Americii, Joe Biden, în iunie 2021.

Pompiliu Ciolacu, managerul CJCPCT Gorj, va contribui la expoziție cu furci de tors, modele provenind din Mărginimea Sibiului și din județul Gorj. 

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: