Weber și Solomon, la întâlnirea liderilor sindicali cu ministrul Muncii

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, alături de președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, deputatul Adrian Solomon, au participat marți la întâlnirea de lucru a ministrului Muncii cu reprezentanții angajaților din Complexul Energetic Oltenia și Sucursala CNE Cernavodă.

Potrivit unui comunicat al PSD, obiectul discuțiilor l-a reprezentat proiectul care completează Legea 197/2021, privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților care lucrează în condiții grele de muncă, inițiat de deputații Adrian Solomon și Mihai Weber, susținut și de alți parlamentari PSD.

”Mă bucur că am reușit să ne așezăm cu toții la aceeași masă pentru a discuta despre problema muncitorilor care lucrează în condiții grele, spre a cărei soluționare ne-am implicat foarte mult. Așa cum le-am transmis și la întâlnirea care a avut loc la Târgu Jiu săptămâna trecută, situația își va găsi rezolvarea într-un timp relativ scurt. Proiectul de completare a Legii 197/2021 a trecut deja de Senat, iar odată ajuns în Camera Deputaților va fi supus votului parlamentarilor și transmis spre promulgare. Acest lucru se va întâmpla la începutul sesiunii parlamentare din luna februarie. Colegii din Parlament și-au luat angajamentul ferm că vor susține acest proiect, astfel încât Legea 197/2021 să poată fi aplicată în interesul angajaților din Complexul Energetic Oltenia, dar și din alte unități în care oamenii muncesc în condiții grele”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Din partea sindicatelor, la discuții au fost prezenți reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate UNIVERS, Federației Naționale Mine Energie, Federației Energetica, Federației Sindicatelor Libere și Independente Petrol Energie și cei ai Sindicatului Solidaritatea 2013.

Vizualizări: 4,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: