Zeci de blocuri din Rovinari, anvelopate cu bani europeni. Cele mai multe din Oltenia!

Proiecte îndrăzneţe la Rovinari! Primarul își propune să anvelopeze aproape o treime din blocuri din oraș cu bani europeni. A depus deja 34 de proiecte și doar două au fost respinse. În cel mult trei ani, fața orașului s-ar putea schimba odată cu aceste investiții.

În prezent, se lucrează la cinci blocuri. Vor fi curățate subsolurile și vor fi anvelopate. „Sunt cinci blocuri care vor fi anvelopate, subsolurile curăţate. În plus, am trecut de etapa de eligibilitate. Suntem la ADR (n.r. Agenția pentru Dezvoltare Regională) la Craiova. Am depus documentaţia pentru 32 de blocuri. Sunt cele mai multe dosare din Oltenia. Toate sunt eligibile. Ne-au picat doar două dintre ele. Acum mai depunem încă opt pe Ordonanța 18. Încercăm să depunem și acolo să vedem cât de mult putem să luăm”, a anunțat primarul din Rovinari, Robert Filip, la un post local de televiziune.

Filip a explicat că, în spatele acestor proiecte, stă multă birocrație și sume importante de bani cheltuite din bugetul local. „Nici nu știu dacă a depus Târgu Jiu vreun dosar în acest sens. Clujul avea 50. Vorbim de Cluj Napoca, un oraș care are bani. Noi am depus proiectele pentru 32 de blocuri din cele 93 câte sunt în oraș, minus cinci care sunt făcute. În cel mult trei ani, ar trebui să încheiem investiţiile. Este o muncă titanică, multă documentaţie. Te costă foarte mulți bani să faci documentaţiile. Foarte multe probleme sunt și din cauza proiectanţilor. Trebuie să stai tot timpul cu biciul lângă ei și nu e sănătos”, a încheiat primarul din Rovinari.

Vizualizări: 2,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: