A început asfaltarea străzilor din Țicleni!

Câteva zeci de străzi din orașul Țicleni vor fi asfaltate în cadrul unui program al primăriei, pe fonduri guvernamentale. Primele șosele au fost deja asfaltate, iar până la finele acestui an toate cele aproape 40 cuprinse în acest program vor fi modernizate. Unele dintre ele au mai fost asfaltate, însă s-au degradat și se impune reabilitarea lor, iar altele se află la prima asfaltare.

Este vorba de nu mai puțin de 39 de străzi și ulițe care însumate au o lungime de peste 7 kilometri. Autoritățile locale au obținut fonduri guvernamentale, prin Ministerul Dezvoltării, pentru recondiționarea acestor șosele, iar lucrările au început de câteva luni. Primarul Constantin Radu a precizat care sunt acestea, dar și care sunt cele prinse în planul de asfaltare pentru următoarea perioadă. "Deja am asfaltat trei străzi, iar alte cinci-șase străzi sunt în pregătire pentru asfaltare. Până acum au fost asfaltate străzile: Poiana Roșie, Vârful Vii și strada Libertății. S-au realizat și rigole pe aceste șosele. Avem și Strada Salcâmilor care este și bordurată, cu trotuare, cu tot ce trebuie ca să arate ca la carte. Vor urma străzile: Șesul Stancului, Salcâmilor, Vramniței, Aleea Dealului, Șutei, care sunt pregătite deja. Am început din centru și lucrăm și spre Târgu Cărbunești și spre Peșteana", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.
Chiar dacă este vorba de asfaltarea unui număr foarte mare de șosele, autoritățile sunt optimiste și cred că până la începutul anului 2017 toate vor fi asfaltate. "Licitația a avut loc în decembrie, dar lucrările au început în martie, când a permis vremea. Investiția se ridică la 5.1 milioane lei la care se adaugă cofinanțarea noastră. În total 5.4 milioane. Sperăm ca până la sfârșitul anului să le asfaltăm pe toate cele 39 de străzi", a mai spus primarul din Țicleni.
În prezent, administraţia locală mai are în derulare un program de dalări și de realizare de podețe la gospodării pe mai multe străzi din oraș. Primul lot este aproape de finalizare, iar cel de-al doilea se află în procedura de licitare a lucrărilor. Două firme au rămas în cursă, una din Craiova și o alta din Târgu Jiu. Rămâne să fie desemnat câştigătorul şi să fie demarate lucrările.

Galerie foto


Vizualizări: 1,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: