A răpus două vieţi şi a primit doi ani de puşcărie. update: Reacția familiei

Șoferul din Rovinari care în ianuarie a omorât doi oameni într-un accident de circulație a fost condamnat la doi ani cu executare de către prima instanță de judecată. Accidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie, pe trecerea de pietoni din apropierea Complexului Păltiniș.

Doi soți de 59, respectiv 58 de ani, din Târgu Jiu, traversau strada, însă șoferul vitezoman nu i-a observat la timp și nu a mai avut cum să evite nenorocirea. Victimele spulberate pe zebră au fost transportate la Spitalul Judeţean. Femeia s-a trezit din comă, însă a decedat după câteva ore. La spital a murit şi soţul acesteia. După tragedie, autorităţile locale au decis să monteze relantoare lângă trecerea de pietoni din zona Complexului Păltiniş.

Şoferul Marius Mărgineanu (44 ani) și-a recunoscut și regretat fapta, iar asta i-a adus o pedeapsă mai ușoară. Bărbatul din Rovinari se află sub control judiciar, instanţa interzicându-i să conducă vehicule ce necesită permis de conducere categoriile A-D. Judecătoria Târgu Jiu a decis ca inculpatul să achite 3.000 de lei, cheltuieli judiciare statului. Sentinţa poate fi atacată cu apel. (A.A.)

update: Reacția familiei

Fiii soților Murgu au comentat sentința Judecătoriei Târgu Jiu. Susțin că au rămas fără cuvinte și sunt deciși să atace această sentință. Speră să obțină o pedeapsă mai aspră la Curtea de Apel din Craiova. „Sentința ne-a lăsat fără comentariu. O persoană care ucide doi oameni să primească o astfel de pedeapsă. Pur și simplu, suntem fără cuvinte. Mai întâi, acest șofer a încercat să tergiverseze procesul. A spus că nu a avut viteză, nu a avut nici vizibilitate și că părinții mei ar fi traversat strada în fugă. Deși sunt expertize care demonstrează că a avut viteză. El spunea că a avut doar 60 de kilometri la oră, nu 100 așa cum a demonstrat expertiza. Este dezamăgitor. Omori două persoane și ar fi trebuit să primească cel puțin șapte ani de închisoare cu executare. Chiar și dacă a recunoscut o parte din vină. Pe noi nu ne încântă că i-ar dat 10 sau chiar 20 de ani. Pe părinții noștri nu îi mai aduce nimeni înapoi, dar cu astfel de pedepse, încurajezi oamenii. Suntem convinși că acest om, șoferul, ar putea să iasă din închisoare chiar și după o jumătate de an. vom face apel la această sentință și vedem ce verdict se va da acolo. Cred că domnul judecător a gândit mai mult ca om nu ca judecător. Dacă ar fi fost în cazul nostru?”, s-a întrebat Alin Murgu, unul dintre fiii celor uciși pe trecerea de pietoni. 

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: