Aceste două imagini care au apărut ieri sunt deja considerate legendare

În lumina comentariilor președintelui Americii de marți, când acesta a ezitat să condamne mișcarea neo-nazistă tot mai pregnantă din SUA, după ce naziștii au omorât un om, două reviste importante de peste ocean au luat atitudine fără să folosească vreun cuvânt.

Copertele The Economist și The New Yorker sunt realizări paralele (au apărut practic în același timp) pe aceeași idee: în ele, Trump este imaginat folosindu-se de o glugă Ku Klux Klan (organizație rasistă, care luptă pentru purificarea rasială a Americii prin înlăturarea negrilor și altor rase ne-albe). 

Pe coperta The Economist, Trump folosește ceea ce pare a fi o portavoce, doar două găuri inteligent puse dau obiectului o dublă semnficație: poate fi și portavoce, și glugă KKK. Astfel, președintele se adresează poporului prin acel filtru al rasismului și extremismului. Iat-o:

În varianta The New Yorker, Trump încearcă să se deplaseze cu o barcă cu vele, dar a cărei pânză e transformată de desenator în glugă KKK. Efectul este și unul umoristic, deoarece Trump suflă în pânză, încercând să meargă înainte, dar găurile ”pentru ochi” îi strică, desigur, planurile de înaintare.

Nici una dintre cele două coperți nu a folosit altceva decât aceste imagini puternice, pentru a-și exprima dezgustul față de un președinte complet depășit de evenimente, dacă nu cumva pur și simplu malefic. Așa se face presă.

PS - și revista Time a avut o copertă similară, dar nu la fel de reușită. Este chiar cea din începutul articolului, care înfățișează un băț de steag al Americii transformat într-o mână care execută salutul nazist.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: