Afacerile cu flori merg tot mai prost. Școala online a prăbușit vânzările

De la un an la altul, afacerile cu flori merg din ce în ce mai prost. Dacă în trecut, în luna martie florarii înregistrau vânzări record, de câțiva ani florile nu mai sunt căutate. Gorjenii care au sere au fost nevoiți să scadă producția, dar să mențină și prețurile de vânzare deși toate s-au scumpit.

Vremea ploioasă, dar și faptul că elevii desfășoară activități online după ce unitățile de învățământ au fost închise din cauza cutremurelor, au dus la scăderea considerabilă a vânzărilor. 

”Vânzările au scăzut foarte mult. Nici vremea nu ține cu noi și în plus de asta elevii nu merg la școală. Din pandemie vânzările au început să meargă prost și noi de la un an la altul am cumpărat tot mai puține răsaduri. Dar nici așa nu mai vindem cât vindeam o dată. Avem tot felul de flori de primăvară la ghivece, jumătate ca anul trecut și tot nu am reușit să vindem cât ne-am propus în ciuda faptului că nu au mărit prețurile, deși materia primă a crescut”, a declarat proprietara unei sere din Târgu-Jiu.

Sunt și comercianți de flori care având exemplu anului trecut nu s-au mai axat pe flori de primăvară. ”Noi avem sere, dar am împuținat de la un an la altul producția de flori de primăvară pentru că sunt cheltuieli mari și nu mai cumpără lumea flori nici măcar la ghiveci. Am pus câteva dar nici pe acestea nu am reușit să le vindem pentru că nu merge treaba nici acum cu 1 și 8 martie. Anul acesta ne-am axat mult pe flori de vară la ghiveci în speranța că o să le vindem mai bine”.

Vizualizări: 1,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: