Amendată pentru câinele care nu îi aparţine

O localnică din Stăneşti s-a ales cu o amendă de 100 de lei după ce un câine a fost lovit de o maşină chiar în apropiere de locuinţa acesteia, poliţiştii considerând că animalul îi aparţine. Femeia spune că nici vorbă de aşa ceva, dar a rămas bună de plată, chiar dacă l-a reclamat pe poliţist pentru că ar fi amendat-o fără un temei real şi fără o minimă verificare în teren.

Pe 12 ianuarie s-a produs incidentul din satul Vaidei, la ultima casă, acolo unde se termină şi drumul şi asfaltul pentru că o barieră şi un indicator arată clar că mai departe accesul auto nu mai este permis, deşi şoferii îşi mai continuă uneori deplasarea. Acolo, la ultima casă din sat, locuiesc soţii Ilina şi Nicolae Ciulavu. La vreo 30 de metri de gospodăria lor, o maşină a lovit un câine, iar avariile au fost destul de serioase, aşa cum se întâmplă în asemenea situaţii. În zonă e restricţie de 40 km/h, dar puţini sunt şoferii care o şi respectă, pentru că oricum nu sunt multe maşini care să circule pe acolo.

Soţii Ciulavu spun că nu ar fi dat nicio importanţă incidentului din stradă dacă a doua zi nu s-ar fi trezit la poartă cu poliţistul care să o amendeze pe femeie cu 100 de lei. De ce nu pe bărbat, care e capul familiei, greu de spus, dar aşa a considerat agentul că îşi face mai bine treaba.

„Nu am câine”

„Doamna care era la volan a mers la poliţie şi a spus că a ieşit câinele meu pe poartă şi aşa l-a lovit, dar dacă ieşea de la mine, eu având casa pe stânga drumului, cum şi-a lovit ea maşina pe partea dreaptă?! Cum am ieşit eu afară din curte, ei au oprit maşina aici, de la deal de poarta mea şi a venit la mine poştaşul, soţul ei, că avea să îmi aducă o scrisoare. A zis că şi-a spart spoilerul la maşină şi că nu îl ia mai ieftin de 100 de euro. A mai zis că a fost câinele meu ăla pe care l-a lovit şi eu i-am spus că nu am câine. Au mers cu maşina înapoi până unde a lovit câinele, şi-a adunat din ce se spărsese pe acolo, pe jos, şi au plecat”, ne povesteşte femeia.

A doua zi, poliţistul din sat i-a bătut în poartă femeii. „A venit domnul agent care mi-a cerut buletinul. A zis că dacă nu i-l dau, mă amendează cu 500 de lei şi îmi trimite amenda prin poştă. După ce i l-am dat, mi-a dat amendă de 100 de lei, că am lăsat câinele pe stradă, dar câinele, repet, nu e al meu”, mai spune femeia.

Nicio verificare

Supărarea cea mare a soţilor Ciulavu e dată de faptul că poliţistul care a dat amenda a luat de bună declaraţia şoferiţei şi a soţului acesteia, cum că a lovit un câine care le-ar aparţine. Nicolae Ciulavu l-a reclamat pe agent la Parchet, cerând o anchetă mai serioasă în legătură cu cele întâmplate. „Mă duc eu şi cu încă cineva şi declar nu ştiu ce la domnul agent despre dvs. şi apoi vine şi vă dă amendă fără nicio verificare. Cum vi se pare? Poate că femeia aia a lovit un copil sau altceva, deşi era clar că era câinele acela mort în stradă, dar de unde ştie dumnealui că e al meu. Cine vine la noi vede oricând că e plin de câini fără stăpân în zonă. Dacă se mai  loveşte o maşină şi spune şi acel şofer că e câinele meu, tot pe mine mă amendează? Plus că e limită de 40 km/h, adică dacă respectă limita, cred că putea să evite câinele. De asta cred că e nevoie de o anchetă, nu de o amendă dată aşa fără nicio justificare”, spune şi soţul femeii amendate.

CONTESTAŢIE

Poliţia Gorj a confirmat că agentul de la Stăneşti a aplicat amenda de 100 de lei conform legislaţiei în vigoare, amendă pe care femeia spune că o va contesta la instanţă, deşi s-ar putea ca drumurile şi avocatul să o coste mai mult decât amenda în sine.

Vizualizări: 2,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: