Anchetă la spitalul din Rovinari, după moartea unui bebeluș

Un copil născut vineri aparent sănătos a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după un stop cardiac. Poliția a deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Directorul spitalului, Adrian Murea, spune că a fost de gardă și chiar s-a implicat în resuscitarea celui mic, dar fără rezultat.

Poliția a declanșat duminică o anchetă la Spitalul Orăşenesc Rovinari, judeţul Gorj, acolo unde un copil născut sănătos a murit după numai o zi. Poliția a fost sesizată chiar de conducerea spitalului din localitate, urmând ca probabil o plângere să fie depusă și de părinții copilului.

Adrian Murea, directorul spitalului, a declarat pentru Mediafax că era de gardă atunci când s-a produs nenorocirea: „A făcut stop cardiac, nu ştiu din ce cauză, trebuie să se facă necropsia să vedem care este cauza exactă. Este vorba despre un copil şi este o mare nenorocire pentru familie, pentru noi. Bineînţeles că, din punct de vedere medical, s-a făcut tot ce se putea face. Eu am fost de gardă, m-am implicat în resuscitare, şi-a revenit la un moment dat cât să ne dea speranţe şi pe urmă s-a prăbuşit iar. Nu ştiu să fi avut probleme la naştere, nu mi s-a spus nimic până acum. O să am această discuţie cu medicii care s-au ocupat”.

Vizualizări: 5,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: