Antonie află marţi dacă rămâne în fruntea Diviziei Miniere. Decide instanța!

Directorul Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un nou dosar. Este vorba de o anchetă privind achiziţia unor truse medicale, Antonie fiind pus sub control judiciar. Acesta nu mai poate conduce Divizia Minieră, dacă măsura impusă de procurori va rămâne definitivă. Procurorii au calculat în acest caz un prejudiciu de peste 400.000 lei, după ce Complexul Energetic Oltenia a plătit sume uriaşe pentru respectivele dispozitive medicale cumpărate fără organizarea vreunei licitaţii.

Divizia Minieră a Complexului Energetic Oltenia a rămas de câteva zile fără conducere, asta după ce săptămâna trecută la sediul CE Oltenia a ajuns notificarea procurorilor DNA prin care compania era înştiinţată că directorul Daniel Antonie se află sub control judiciar într-un nou dosar. De această dată Antonie este cercetat într-o speţă referitoare la achiziţia unor truse medicale. Surse din companie spun că supraveghetorii au decis ca acesta să îşi ia câteva zile de concediu până judecarea recursului la măsura impusă de procurori. Recursul se va judeca marţi, 19 iulie, la Tribunalul Gorj. În acest caz se vorbeşte de un prejudicii de 440.000 lei. Este vorba de un contract încheiat în 2013 de Complexul Energetic Oltenia cu firma Readingstar 2012 SRL, deţinută de soţia şefului de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj, Mădălin Giurcău. Firma a livrat către CE Oltenia truse medicale în valoare de aproape 100.000 de euro, fără licitaţie, prin tranzacţii fracţionate. Cariera Peşteana a făcut două plăţi de 15.810 lei şi patru plăţi a câte 20.584 lei. Cariera Pinoasa 21.080 şi 47.343 lei, Rovinari 105.400 lei, Jilţ Nord 61.758 şi 21.08. lei.
În total a fost vorba de plăţi de peste 370.000 de lei, dintr-o cifră de afaceri totală a Readingstar de 601.374 lei. Firma a înregistrat în 2013 un profit de 435.110 lei, adică trei sferturi din cifra de afaceri. Din acest aspect reiese faptul că adaosul comercial pus de firma lui Giurcău la trusele medicale livrate Complexului Energetic Oltenia a fost unul uriaș. La începutul anului 2014 firma deținută de familia șefului de la Protecția Consumatorului a intrat în insolvență, la cererea administratorului, asta în condițiile în care cu câteva luni înainte înregistrase acel profit frumușel. Înainte de a solicita intrarea în insolvență Loredana Giurcău a avut grijă să ridice toți banii din unitate.

Ce spune DNA
Daniel Antonie este sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 12 iulie, fiind cercetat pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, el nu mai are voie să îşi exercite funcţia de director la Divizia Minieră. Decizia a fost contestată şi va fi judecată marţi, la Tribunalul Gorj.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Daniel Antonie, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia, beneficiind de complicitatea altor persoane, a dispus achiziţionarea la preţuri supraevaluate a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul calculat de procurori este 415.000 lei. Nu se ştiu, deocamdată, celelalte persoane implicate.
Daniel Antonie trebuie să se prezinte periodic la poliţie şi nu poate părăsi ţara. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu angaaţii care i-au fost complici. Însă foarte important este că Daniel Antonie nu mai poate exercita funcţia de director la Divizia Minieră. El a atacat decizia şi se judecă pe 19 iulie.
ALT DOSAR
Daniel Antonie mai este cercetat și în dosarul "Bani pentru Medințu", alături de fostul manager Laurențiu Ciobotărică și de Dorina Jianu, șefa de la Juridic. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, după ce aceștia ar fi acordat suma de 128.000 lei fostului director al Diviziei Energetice pentru a demisiona.

Vizualizări: 3,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: