Aproape de o sentinţă în cazul morţii cântăreţei Alina Firiza

Părinţii tinerei din Titirleşti, judeţul Mehedinţi, moartă în urmă cu cinci ani într-un accident rutier la Peştişani, ar putea afla în această primăvară dacă fostul iubit al fetei lor este sau nu vinovat de moartea acesteia.

Adrian Sergiu Geagu, din Tismana, este judecat de aproape doi ani într-un dosar penal pentru ucidere din culpă, el fiind acuzat că imediat după ce a produs tragedia a schimbat locul său de şofer cu cel al pasagerei, susţinând că fata ar fi fost, de fapt la volan. Inculpatul a negat mereu acuzaţiile ce i-au fost aduse, ancheta şi procesul durând ani de zile întrucât a fost nevoie de expertize şi audieri de martori. În lipsa unui martor ocular, care să fi fost prezent la locul producerii accidentului, alţi şoferi care au ajuns imediat după producerea nenorocirii au trebuit să povestească la instanţă ce au văzut şi cum stăteau lucrurile la momentul ajungerii lor acolo.

La termenul de marţi, Judecătoria Târgu Jiu a dat semnalul că procesul se apropie de final, după ce o ultimă expertiză a ajuns la dosar. „În vederea pregătirii unei apărări efective”, a decis instanţa pentru termenul din 8 mai, când, cel mai probabil, vor avea loc dezbaterile pe fond în acest dosar extrem de controversat.

Geagu s-a apărat de fiecare dată şi a susţinut că el era pasagerul pe locul din dreapta, maşina izbindu-se cu această parte de un stâlp de pe marginea şoselei. Culmea este că el a ieşit aproape intact din autoturism, în timp ce prietena sa, Alina Firiza, a murit aproape instantaneu, ca şi cum ea ar fi fost pe „locul mortului”. Trupul său fusese scos din maşină de către şofer până când la locul accidentului au ajuns alte autoturisme, analize ale testelor de sânge recoltate din maşină arătând clar că fata se aflase pe locul din dreapta faţă.

Alina Firiza a murit într-un moment în care se pregătea de o carieră în domeniul muzicii populare, ea fiind elevă la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi studentă la Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu. Acasă, în satul mehedinţean Titirleşti, vecină cu Neluţu Trandafir, un alt artist popular care a avut parte de mai multe accidente rutiere, părinţii fetei au păstrat vie memoria acesteia şi au lăsat camera acesteia aranjată ca şi cum aceasta ar urma să revină de la o cântare pentru a se odihni. „El ar trebui să recunoască ce a făcut, nu să ne ţină aşa de trei ani. Muma lui spunea că de trei ani pentru ea nu a fost Crăciun, dar pentru noi o fi fost Crăciun, Paşte sau Sfântă Mărie? N-o fost. Ea nu s-ar fi urcat niciodată la volan şi nici nu ar fi mers cu viteza aia vreodată. Să îşi ia pedeapsa pe care o merită pentru că nouă fata nu ne-o mai aduce nimeni înapoi”, spunea bunica fetei în momentul în care a aflat că anchetatorii au finalizat cercetările la trei ani de la producerea nenorocirii şi l-au trimis pe Geagu în judecată din spatele gratiilor, între timp el fiind judecat în stare de libertate.

Vizualizări: 5,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: