Atâta zăpadă, că abia se mai văd cabanele!

Nămeții de zăpadă din stațiunea montană Rânca îi cam nemulțumesc pe turiști. Aceștia spun că cea mai mare problemă este lipsa locurilor de parcare. Oamenii mai afirmă faptul că accesul la cabane se face printre troiene, cabanierii fiind nevoiți să dea la lopată. Străduțele adiacente sunt cele mai afectate.   

Acest weekend a fost unul plin de turiști în stațiunea Rânca. Oamenii au venit pentru o porție de distracție, mai ales cei care practică sporturile de iarnă. Turiștii s-au lovit de mici probleme când au ajuns în stațiune, fiind vorba despre lipsa locurilor de parcare. Acestea sunt ocupate cu grămezi mari de zăpadă. Drumul spre stațiune este practicabil, drumarii fiind mereu la datorie pentru ca turiștii să nu aibă probleme în acest sens.

”Este curat drumul. Se poate urca bine. O problemă este aici la cabane, pe străzile adiacente. Zăpada este mare, iar accesul se face printre troiene. Cabanierii dau la lopată și ne fac locuri(...) Trebuia să avem mai multe locuri de parcare, asta este cea mai mare problemă aici. Peisajul este superb, dar acum că zăpada este mare, accesul se face cam dificil”, au spus câțiva turiști.

Lucian Pănescu, unul dintre cabanierii din Rânca, spune că se putea și mai bine, mai ales în privința locurilor de parcare. ”Accesul în stațiune se face foarte bine. Drumarii fac drumul curat și se urcă bine. În schimb, pe străduțele laterale care duc la cabane este mai greu. Se circulă pe o singura bandă. Locurile de parcare sunt o altă problemă din cauza zăpezii. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar se putea și mai bine”, a spus Lucian Pănescu.

Galerie foto



Vizualizări: 3,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: