Au de învăţat! Mai bine de jumătate dintre elevi au luat note sub 5 la simularea Evaluării Naţionale

Elevii claselor a VIII-a din Gorj au obţinut rezultate dezastruoase la simularea Evaluării Naţionale. Cele mai proaste note s-au înregistrat la Matematică. Doar circa o treime dintre elevi au reuşit să obţină note peste 5. Mediile sunt în acest moment orientative şi arată nivelul de pregătire al elevilor pentru adevăratul examen din vară.

Un număr de 86 de elevi de clasa VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Motru au participat la simularea Evaluării Naţionale. Circa 40% au obţinut note peste 5 la Limba română şi doar 30% la Matematică. Directorul Ion Sanda crede că subiectele au fost grele. „Eu sunt profesor de matematică. Subiectele au fost foarte dificile, faţă de ce se dă la evaluarea din vară. E învăţământ de masă. Mi s-au părut, de când se dau simulările, cele mai dificile subiecte. Ministerul le face. Acum, efectul poate să fie în sensul de a-i mobiliza, eu am văzut la mine, la clasa unde predau, că i-a pus cu picioarele pe pământ, dar poate să fie şi distructiv, în sensul că îi demoralizează. Simulările sunt, totuşi, bune. Îi învaţă cu examenul, cu etapele de redactare a unei lucrări”, a spus directorul Ion Sanda.

Aproximativ 3200 de elevi de clasa a VIII-a din Gorj au susţinut simularea Evaluării Naţionale. Dat fiind rezultatul slab înregistrat de aceştia, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a luat măsuri pentru ca în vară situaţia să nu se repete. „În judeţul Gorj, în acest an, au fost înregistrate 46,54% note peste 5. La Limba română, procentul este mai bun, 67% note peste 5, iar la Matematică, 31,45% note peste 5. Inspectoratul Şcolar, prin inspectorii teritoriali, se va deplasa în şcolile din judeţ şi va stabili împreună cu conducerea şcolii şedinţe, întâlniri cu părinţii şi cu cadrele didactice pentru a analiza rezultatele şi pentru a stabili împreună soluţii care să conducă la îmbunătăţirea acestor rezultate la examenul ce va avea loc în luna iunie. Rezultatele se înscriu în media anilor trecuţi, nu sunt mai mici decât anul trecut”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.      

Prima probă a Evaluării Naţionale, la Limba şi literatura română, se va desfăşura în data de 11 iunie. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine examenul la Matematică două zile mai târziu, pe 13 iunie.       

Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: