Romanescu vrea transport gratuit pentru elevii din Târgu Jiu

Autorităţile din Târgu Jiu iau în calcul transportul gratuit pentru elevii din municipiu. Ar putea fi scutiţi de plata biletelor numai copiii până în clasa a IV-a. În prezent, toţi elevii îşi pot face abonament pe care îl plătesc la jumătate de preţ. Beneficiază de gratuitate doar persoanele cu dizabilităţi.

Edilul Marcel Romanescu a declarat că va purta discuţii cu oficialii Transloc şi cu colegii din Consiliul Local pentru a găsi o soluţie astfel încât copiii să meargă cu troleele fără să plătească. „Noi luăm în considerare să introducem transportul gratuit pentru elevii din clasele 0-IV. Vom discuta şi cu reprezentanţii Transloc, să vedem ce decizie putem să luăm. Dacă se va stabili, această gratuitate va fi doar pentru elevii din clasele mici”, a anunţat primarul Marcel Romanescu.

Cu venituri proprii şi aşa mici, cei de la Transloc nu ar avea nimic împotriva propunerii lui Romanescu. Directorul societăţii de transport în comun, Vasile Căilean, a explicat că elevii au reduceri, iar persoanele cu dizabilităţi nu plătesc deloc. „Elevii beneficiază de 50% reducere din contravaloarea unui abonament. Un abonament costă 32,5 lei. Diferenţa este subvenţionată de Primăria Târgu Jiu. Sunt 906 călătorii, în medie, pe zi, care sunt gratis. Ar însemna un venit de 1.812 lei pe zi în cazul elevilor. Acum, beneficiază de transport gratuit doar persoanele cu dizabilităţi. Avem deja emise 688 de legitimaţii. Asta înseamnă undeva cam la 1400 de călătorii în fiecare zi”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: