Post de învăţător, ţinut ascuns. ISJ Gorj face anchetă

Postul directoarei Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni, Oana Botanciu, aflată în concediu medical prenatal, este ţinut ascuns. Postul cu pricina nu se găseşte pe lista catedrelor libere sau rezervate puse la dispoziţia dascălilor afectaţi de restrângerea activităţii. Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost sesizat şi a demarat deja o anchetă.

Oana Botanciu este director la Școala Gimnazială nr.1 Albeni de la sfârşitul anului 2016. Pentru că se află în concediu medical prenatal, postul său de învăţător trebuia să apară în lista cu posturile libere sau rezervate ce vor fi repartizate cadrelor afectate de restrângere de activitate din judeţul Gorj. Numai că lucrurile nu stau aşa. Oana Botanciu spune că pot fi două explicaţii pentru care postul lipseşte din respectiva listă. „Conform metodologiei de mobilitate, postul meu este rezervat şi trebuia să apară pe lista publicată de ISJ. Sper să fie o eroare. Sau, poate, vor să păstreze postul pentru suplinitorul care şi anul acesta a luat continuitate, a obţinut-o cam abuziv. Este vorba de Raluca Costoiu. Este de câţiva ani la şcoală, a avut continuitate la alte clase, pe alt post, şi, din toamnă, pe postul meu, era singurul liber de învăţător”, a declarat Oana Botanciu.

Postul de director al şcolii este ocupat prin delegare de Sorin Vasile Popescu. Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Judeţean spun că cei din conducerea Școlii nr.1 Albeni trebuiau să comunice vacantarea postului la inspectorat, drept care vor lua măsuri. „A fost înregistrată o sesizare la ISJ Gorj. Am discutat cu preşedintele comisiei de mobilitate şi, în cel mai scurt timp, o echipă de inspectori se va deplasa la Școala Gimazială Albeni pentru a verifica încadrarea şi, de asemenea, dacă este o eroare, se va introduce în lista de posturi vacante, rezervate, până la şedinţa din 27 martie, astfel încât situaţia să fie remediată şi persoanele care se află acum în restrângere de activitate să beneficieze de aceste ore”, a declarat inspectorul şcolar Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Responsabilii din ISJ Gorj spun că oricum această neregulă se corecta până în toamnă, când cineva trebuia încadrat pe post la 1 septembrie 2018. „Evident că directorul responsabil cu planul acesta de şcolarizare, de încadrare, trebuie să dea o explicaţie pentru această neglijenţă”, a mai spus Georgeta Popescu.

Vizualizări: 3,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: