Au tăiat boscheții de pe marginea drumului și i-au lăsat tot acolo

Gorjul este de departe județului ”lucrului bine făcut”. Șoferii care tranzitează drumul care se desprinde din DN67, pe traseul Scoarța-Târgu-Cărbunești-Hurezani, s-au bucurat când au văzut că cei care administrează șoseaua au început să curețe marginea drumului, doar că.. s-au grăbit. Toate crengile tăiate au fost lăsate acolo. Până anul trecut aceștia dădeau foc la vegetația uscată, însă acum s-au gândit să facă un compost, de frica amenzilor pe care le pot primi dacă dau foc la resturile vegetale.

Curățirea acostamentului de vegetația care încurca participanții la traficul rutier a început încă din toamnă și a continuat și în această primăvară, susțin șoferii care tranzitează aproape zilnic zona. Aceștia au tot așteptat ca drumarii să ia resturile vegetale de pe marginea drumului însă degeaba.

”Este bătaie de joc. Până acum câțiva ani dădeau foc la vegetația de pe marginea drumului în fiecare primăvară. Pentru că legea nu le mai permite, s-au apucat încă din toamnă să taie crengi, tufișuri și boscheții de pe marginea drumului, un lucru foarte bun pentru ca noi șoferii să avem vizibilitate, dar ce să vedeți? Le-au tăiat și le-au lăsat acolo. De luni de zile, resturile de vegetație uscată sunt grămadă pe marginea drumului și nu au mai venit să le strângă”, povestește un șofer.

Localnicii din apropiere au fost cei care au mai luat din resturile vegetale care au putut fi băgate pe foc în timpul iernii. ”Am mai văzut oamenii amărâți de prin satele din zonă că veneau cu căruța și mai luau ce era mai gros, probabil să le pună pe foc să se încălzească, dar resturile au maldăr pe marginea drumului. Treabă făcută pe jumătate. Acum pădurea va înverzi, nu se vor mai vedea și la toamnă taie iar și tot așa. Rămân tot pe marginea drumului”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: