Bani pentru apicultori

Vești bune pentru apicultorii gorjeni. Guvernul va acorda un ajutor de minimis pentru cei care au înregistrat pierderi în acest an din cauza vremii. Este vorba mai exact despre un sprijin de 25 de lei de familie de albine. În Gorj, dosarele se depun la Direcția Județeană de Agricultură până la mijlocul lunii viitoare.

Guvernul a anunțat că ajutorul de minimis se acordă celor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile din perioada martie – mai 2020. “A fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 716/2020 pentru acordarea unui ajutor de minimis în valoare de 25 lei/familia de albine. Dosarele se depun la sediul DAJ Gorj sau prin poștă/fax/email până pe 15 septembrie 2020”, a fost anunțul celor de la Direcția de Agricultură Gorj.

Pentru a fi eligibile la acordarea ajutorului de minimis, întreprinderile trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Printre acestea, să aibă familii de albine înscrise în baza de date naţională apicolă la data 1 martie 2020 și autorizate la Direcţia Sanitar-Veterinară.

În ultimele luni, apicultorii au stat mai mult la mila vremii. Cele mai mari pierderi au fost înregistrate la salcâm. Albinele au cules polen din florile de salcâm doar câteva zile din cauza ploilor reci așa că nu e de mirare că prețul este unul mai piperat decât în alți ani, iar mierea, mai puțină.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: