Gorj: Iepurii, vânduți fie pentru masa de Paște fie pentru companie

De la un an la altul, tot mai mulți gorjeni preferă carnea de iepure pe masa de Paște, în loc de tradiționalul miel sau ied. Așa se face că, gorjenii care cresc iepuri nu au ce vinde în raport cu numărul mare de comenzi. Alții cumpără iepuri pentru…decor și companie.


Prețul unui iepure pentru masa de Paște variază în funcție de greutate, dar și de rasă. Cei care vor să consume iepure în loc de miel, trebuie să știe că prețul pleacă de la 100 de lei și poate ajunge până la 300 de lei pe bucată.

”Vreau să vă spun că eu nu mai am niciun iepure disponibil pentru Paște. Am clienții mei care  mă sună cu câteva luni înainte. Mulți mi-au spus să le opresc și să li pregătesc atunci cu câteva zile, iar alții deja i-au luat și i-au pus la ladă.  O carcasă la 6-7 kilograme variază între 100 și 150 de lei. În această primăvară am vândut peste 100 de iepuri. Mulți îi ia în viu și îi pregătesc singuri.”, a povestit un crescător din Vladimir.


Și iepurii de companie să vând în această perioadă. „Eu nu am iepuri comestibili să zic așa. Eu am iepuri de companie și vreau să vă spun că în fiecare an de Paște vânzările cresc pentru că familiile cu copii, mai ales cei care stau la curte îi ia pentru poze, pentru decor deoarece totuși iepurașul este un simbol al acestei sărbători. Prețul unui pui este între 50 și 70 de lei în funcție de rasă. Am comandă pentru 25, unii îi am, iar alții vor fi disponibili după 1 mai”, a spus un tânăr din Bălești.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: