Bârcină, la al treilea dosar. Evaziune de 3 milioane de euro!

Anchetă de amploare declanșată joi dimineață de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care instrumentează un dosar penal pentru evaziune fiscală în care cap de afiș este Ion Bârcină, nimeni altul decât finul lui Toni Greblă. Afaceristul are deja o condamnare nedefinitivă într-un dosar de corupție, mai este judecat într-un altul alături de nașul său și acum este acuzat de implicarea într-o evaziune fiscală de circa 3 milioane de euro.

Polițiștii au descins joi la mai multe adrese din țară, inclusiv din Gorj, pentru a da de urma a 22 de indivizi suspectați că au legătură cu povestea respectivă. Firme ale lui Bârcină sunt bănuite că au emis facturi pentru o firmă de pază a unui fost ofițer din Serviciul de Pază și Protecție, G4S, fără ca firma să fi prestat servicii reale de pază. Totul era fictiv, doar cu scopul de fi diminuată baza impozabilă, statul fiind fentat astfel cu milioane bune de lei.
„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2014, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active de pe raza municipiului Bucureşti au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma 14 milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 3 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată. În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 22 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. În vederea asigurării prezenţei la audieri, procurorii au emis 22 de mandate de aducere”, au comunicat anchetatorii, fără să menționeze și dacă există eventuale persoane reținute în acest dosar.
Potrivit unor surse, în dosar mai este vizat și Liviu Târșea, fost patron al firmei G4S. Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și Direcției de Operațiuni Speciale.

Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: