Butonul mașinii de spălat rufe care aproape usucă hainele

Majoritatea românilor au mașină de spălat rufe dar nu toată lumea are și mașină de uscat rufe, aceasta fiind poate scumpă dar și consumatoare de energie. Pentru cei care nu și-au permis și o mașină de uscat, situația uscării mai ușoare a rufelor o rezolvă un buton mai puțin folosit al mașinii de spălat.

Un buton secret al mașinii de spălat te va ajuta să storci umezeala din articolele vestimentare care se vor usca apoi mult mai ușor. 

„Mașina de spălat este un aparat pe cât de util, pe atât de complex. Panoul de control ascunde funcții care rar sunt folosite în totalitate. Se întâmplă ca multe gospodine nici să nu cunoască scopurile tuturor butoanelor aparatului electrocasnic. În orice caz, nu toate secretele se ascund la nivelul butoanelor. Există câteva trucuri care, aplicate la nivelul mașinii de spălat rufe, te pot ajuta să obții rezultate care depășesc caracteristicile de bază ale aparatului electrocasnic. Un astfel de exemplu ar fi uscarea rufelor”, scrie playtach.ro care și dezvăluie secretul uscării rufelor.

Deși multe aparate electrocasnice moderne au deja programe de uscare integrate, marea majoritate nu au această opțiune. Astfel, este nevoie de un uscător, dar îți poți transforma mașina de spălat rufe într-o mașină de uscat rufe cu ajutorul unui truc simplu, care implică și un buton al aparatului electrocasnic.

Cu ajutorul metodei în cauză, care presupune activarea butonului pentru programul de scurgere a umidității și folosirea unui prosop curat și uscat. Tot ce trebuie să faci este să introduci un prosop curat și uscat în tamburul mașinii, în așa fel încât să ia forma acestuia, apoi să activezi butonul amintit sau programul mașinii care se poate numi stoarcere sau centrifugare, după caz.

Așază prosopul curat și uscat în așa fel încât să ia forma tamburului mașinii de spălat, apoi pune înăuntru hainele umede. Activează butonul pentru stoarcerea hainelor umede și setează programul la putere maximă. Vei observa că cea mai mare apă din hainele ude va fi stoarsă. Este adevărat că articolele umede nu vor ieși de la mașină complet uscate, însă în comparație cu forma inițială, vor prezenta doar puțină umezeală la nivelul țesăturii. După ce scoți hainele de la mașină, poți să le întinzi pe un stendin sau uscător rufe, urmând să se usuce foarte repede.

Procesul în cauză de uscare a hainelor sau a articolelor spălate va conduce la economii considerabile în ceea ce privește energia, timpul, dar și banii.

Galerie foto


Vizualizări: 29,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: