Călinoiu – deranjat de "prefectul jucător"

Prefectul Liviu Andrei este criticat de şeful Consiliului Judeţean pentru deplasările pe care le face în ultima vreme prin localităţile gorjene. Ion Călinoiu crede că deplasările respective au o conotaţie electorală, acesta susţinând că inclusiv acţiunea de inventariere a gropilor de pe drumul naţional 66, Filiaşi - Rovinari, poate fi inclusă în categoria respectivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean este convins că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu merge prin judeţ de dragul de a rezolva problemele despre care vorbeşte, ci mai mult pentru a-l vedea lumea la treabă, într-o perioadă electorală. El formulează acuzaţiile respective în contextul în care reaminteşte că Andrei a ajuns prefect al judeţului din partea Partidului Democrat Liberal.

Liviu Andrei respinge acuzaţiile respective şi susţine că politicienii care îl acuză asemenea lucruri nu fac decât să se bage singuri în seamă. Prefectul declară că politicienii şi-ar dori un prefect care să fie bun doar pentru fotografii şi care să nu facă nimic în funcţia pe care o ocupă. Andrei a fost în ultimele zile atât în localităţile Padeş, Bâlteni şi Glogova, afectate de inundaţii, precum şi la secţia Drumurilor Naţionale sau în staţiunea Rânca pentru a se interesa de starea drumurilor în perioada de iarnă.     

"Nu are dreptate când spune lucrurile astea. Se bagă în seamă pentru că aşa sunt învăţaţi politicienii. Pentru ei eşti cel mai bun dacă nu faci nimic. O spun clar că mă duc la drumuri, mă duc la utilaje, la firma care lucrează la podeţe, la inundaţii, o să merg să văd ce se întâmplă cu şcoala din Roşia de Amaradia, cea pentru sinistraţi, pentru că sunt probleme care trebuie să fie rezolvate. Lor le-ar conveni unul care să tacă şi să nu facă nimic ori eu nu sunt genul", spune Andrei.

Supărat că Andrei îşi bagă nasul în gropile lui

Ion Călinoiu îi reproşează însă prefectului că nu a fost şi la drumul de la Ploştina – Slivileşti, realizat de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia acum doi ani şi devenit aproape impracticabil în ultimele luni. Şeful Consiliului Judeţean doreşte astfel să îi acuze pe reprezentanţii PDL de problemele respective, democrat-liberalii susţinând că, de fapt, Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al drumului, a permis camioanelor cu gabarit depăşit să circule pe acolo şi să distrugă stratul de asfalt.

Pentru cine nu mai ţine minte, cu un deceniu în urmă prefect al judeţului era Pantelimon Manta, iar preşedinte al Consiliului Judeţean era Nicolae Mischie. Unul era de la PD, iar celălalt de la PSD, iar declaraţii similare celor de acum erau făcute şi atunci, relaţia de "amiciţie" dintre cei doi terminându-se destul de trist şi pentru unul şi pentru altul. Deocamdată şi Andrei şi Călinoiu au carierele faţă, iar conflictul de acum poate fi doar un episod pus pe seama campaniei electorale ori poate fi primul dintr-o serie de neînţelegeri care să ne amintească de disputele existente acum un deceniu între foştii şefi ai judeţului.

Vizualizări: 2,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: