Călinoiu, Ciurel, Ciocea, scoşi de pe listele PSD Gorj

Surprize mari la PSD. Listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare aprobate la Bucureşti nu seamănă deloc cu cele votate la nivelul judeţului Gorj, în comitetul executiv. Liderii de la Bucureşti i-au scos de pe liste pe Ion Călinoiu, Laurenţiu Ciurel şi Ion Ciocea din cauza unor probleme penale sau de integritate. Soluţia de criză a PSD este Florin Cârciumaru, căruia i s-a impus să candideze la Senat, primul pe listă. Şi deputatul Mihai Weber a primit un eligibil loc doi la Deputaţi, după ce colegii lui din organizaţia de la Gorj votaseră să fie pe cinci.

Criterii de integritate, dar nu pentru toată lumea! S-a întâmplat la PSD Gorj, unde lista de deputaţi este deschisă de Victor Ponta, urmărit penal sub control judiciar în două dosare penale, trimis în judecată în dosarul Turceni – Rovinari. Cu o situaţie penală similară, fostul manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost scos de pe listă, unde după votul organizaţiei locale era pe locul al patrulea. Pe un loc eligibil fusese votat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin plecând de la Gorj pe locul al doilea după Victor Ponta. Din cauza unui proces cu Agenţia Naţională pentru Integritate, nefinalizat, Ciocea a fost scos de pe listă.
Lista finală a PSD pentru Camera Deputaţilor este: Victor Ponta – fost prim ministru, Mihai Weber – deputat, Alin Văcaru – fost prefect, Elvira Şarapatin – profesor de sport, Bebe Ionică – fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Maria Vasilescu – consilier judeţean.

Călinoiu, condamnat şi scos de pe listă în aceeaşi zi
Ion Călinoiu părea sigur că va deschide lista PSD Gorj la Senat, fiind urmat de Claudiu Manta şi Andrei Maioreanu. Fix pe 25 octombrie, Judecătoria Târgu Jiu a dat un verdict de condamnare cu suspendare în dosarul în care Ion Călinoiu a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţiile de avere, unde nu a trecut câteva sute de lei câştigate prin participarea la un proiect pe fonduri europene. La puţine ore distanţă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a decis înlocuirea lui Călinoiu cu Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.
„Cu asta începu şedinţa. Veni domnul Dragnea la mine. Zice: îţi dau o veste proastă, trebuie să candidezi la Senat”, a povestit primarul Cârciumaru modul în care a ajuns să candideze. „A venit apoi domnul Ponta şi mi-a explicat care e situaţia cu domnul Călinoiu”, a spus Cârciumaru, care nu aflase înainte de şedinţă de condamnarea în primă instanţă, cu suspendare, a colegului său de partid. Întrebat dacă va rămâne senator în cazul în care va fi ales, Cârciumaru a spus: „Nu poţi să mergi cu jumătăţi de măsură atunci când intri într-o luptă”.
REACŢIE
Primarul Ion Ciocea și-a declarat dezamăgirea. ”O școală, ca să facă joc. E la cald. Aștept să-mi spun și eu păsurile și după aceea voi vedea ce voi face. Nu e bine să iau decizii la cald. Dacă sunt dezamăgit? Da, cum să nu fiu dezamăgit. Nu pot să iau o hotărâre acum”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 5,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: