Cardurile sociale, greu de folosit la ţară. Primar: Omul este pus pe drumuri

Magazinele mai mici, din satele din Gorj, fac demersuri ca oamenii care au primit carduri sociale să le poate folosi mai aproape de casă. În prezent, mulţi gorjeni sunt nevoiţi să meargă în alte localităţi sau în oraş ca să cumpere alimentele oferite de stat. Sunt doar anumite market-uri care primesc cardurile sociale.

În localitatea Roşia de Amaradia, circa 500 de persoane au primit carduri sociale. În comună, nu există încă niciun magazin unde oamenii să le poată folosi. Aşa că fiecare a făcut cumpărături cum a putut. Fie la Târgu-Cărbuneşti, fie la Târgu Jiu. „Eu am fost cu un vecin la Târgu Jiu. Am dat bani şi pentru benzină şi am cumpărat de la un magazin din Târgu Jiu. Am luat făină, ulei, zahăr şi carne. Este foarte greu pentru noi. Nu avem maşină, cu autobuzul est greu. Trebuie să cărăm plasele. Ar fi fost mai uşor dacă puteam folosi cardurile aici, la magazinele din comună”, a spus o femeie din Roşia de Amaradia.

„Eu am cumpărat de la Târgu-Cărbuneşti. Pentru noi, bătrânii, este greu. Pe mine m-a ajutat fata mea. A venit şi m-a dus ea cu maşina. Nu aş fi avut nici bani de bilet să mă duc până la oraş. Suntem şi bolnavi. E greu pentru noi, dar ne bucurăm că ne dă statul acest ajutor”, a spus o altă localnică.

Edilul a explicat că un localnic, care deţine un magazin, face demersuri pentru ca oamenii să poată folosi cardurile mai aproape de casă. Aşteaptă ultimele aprobări şi oamenii vor fi anunţaţi dacă pot cumpăra alimente cu cardurile sociale şi de la magazinul din sat.

„Întâmplarea a făcut să ajut pe cineva din localitate. M-am nimerit la Târgu Jiu. Femeia aştepta după microbuz. Fiind cu maşina primăriei, am ajutat-o. Am intrat într-un magazin şi a cumpărat alimentele de 250 de lei. Am discutat cu magazinele din localitate să facă demersuri pentru că stă în atributul lor să facă demersuri, să ajute ei cetăţenii să cumpere alimente cu cardurile respective. Omul este pus pe drumuri acum. E o cheltuială în plus. Oamenii vin şi se plâng la primărie. Unii se duc cu microbuzele. Stau prin staţii cu cumpărăturile în spate. Alţii apelează la rude să-i ajute sau plătesc pe cineva să meargă la Târgu Jiu, la Târgu-Cărbuneşti sau în alte localităţi”, a spus primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului. Acestea au o valabilitate de 12 luni.

Mai multe informaţii despre acest program, pot fi consultate AICI.

Galerie foto



Vizualizări: 1,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: