Casa de Cultură din Târgu Jiu, evaluată. Ce urmează!

Consulting Company, administratorul judiciar al Casei de Cultură din Târgu Jiu, a comandat evaluarea clădirii, după ce autorităţile locale din Târgu Jiu s-au arătat interesate de preluarea imobilului. La ultima evaluare, Casa de Cultură valora circa 7 milioane de lei.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost administrată până în anul 2010 de o fundație cu același nume. A ajuns în stare de insolveță, iar administrarea a fost preluată de un lichidator judiciar, în speță Consulting Company. În 2015, sala de spectacole a fost închisă de pompieri pentru că nu respecta normele de siguranță la incendii. De atunci, toate spectacolele organizate de primărie se desfășoară în diverse locații private pentru care municipalitatea plătește bani grei. Autoritățile locale spun că sunt dispuse să preia clădirea. O tot spun însă de câțiva ani. „Casa de Cultură din Târgu Jiu ar putea intra în patrimoniul primăriei și insist ca acest lucru să se întâmple într-un timp foarte scurt. În această perioadă, lichidatorul judiciar a comandat o evaluare financiară a imobilului. Pentru că Primăria Târgu Jiu este înscrisă la masa credală, vom negocia cu lichidatorul preluarea Casei de Cultură. Am discutat cu colegii mei de la Serviciul Investiții și căutăm deja soluții de finanțare pentru reabilitarea clădirii”, a anunțat Aurel Popescu, primarul interimar de la Târgu Jiu.

Conform reprezentanților Consulting Company, evaluarea imobilului ar trebui să fie gata într-o lună. Primăria va avea prioritate la achiziționarea clădirii, având de recuperat circa 2 milioane lei, bani aferenți impozitelor neplătite de mulți ani, dar și pentru faptul că terenul de sub imobil ține de domeniul public. „Intențiile dumnealor sunt binevenite. Terenul concesionat este al dumnealor, al Primăriei Târgu Jiu. Dânșii au dublă calitate, și de potențiali cumpărători, dar și de creditori. Nu știm cât va ieși evaluarea, vom vedea în circa 30 de zile. Mai sunt vreo 300 mii lei de dat și către ANAF. După aceea, fondatorii, care sunt sindicatele, pot oricând să și-o recapete dacă își achită obligațiile. Legea 85 are ca prevedere ca întâi să îndestulăm creditorii până la 100% și, în general, ce rămâne, se dă proprietarilor de drept. Evaluarea am solicitat-o acum câteva zile”, a declarat Emanoil Ciobanu, reprezentantul Consulting Company.

Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: