Cât a cheltuit Instituția Prefectului pentru norma de hrană

Instituția Prefectului a cheltuit peste 600 de mii de lei, în 2016, pentru norma de hrană a celor 68 de angajați pe care îi are. Fiecare salariat care lucrează în Instituția Prefectului primește, lunar, această normă de hrană. În funcție de salariu, aceasta poate depăși 10 mii de lei pe an.

Atât angajații din cadrul Instituției Prefectului, cât și cei de la Serviciile de Permise și Înmatriculări Auto ori Pașapoarte primesc sume frumușele pentru mâncare în fiecare lună. Potrivit datelor publicate pe site-ul Instituției Prefectului, numai anul trecut au fost realizate plăți în valoare de 604 mii de lei. Fiecare salariat primește bani pentru mâncare, lunar, iar suma este calculată în funcție de zilele în care a venit la serviciu. „Dat fiind faptul că toate persoanele care lucrează în Instituția Prefectului intră în coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, aici includem și cele două servicii, Pașapoarte și Permise, toți angajații primesc această normă de hrană. Aceasta se calculează lunar. Este raportată la salariu. Un procent care se aplică la salariul fiecăruia”, a explicat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

În funcție de salariu, un angajat poate primi chiar și aproape 10 mii de lei, ca normă de hrană, într-un singur an.  Doar pentru salariile celor 68 de angajați, Instituția Prefectului Gorj a cheltuit, în 2016, peste 2,5 milioane de lei. La această sumă, se adaugă 158 de mii de lei, reprezentând diverse sporuri pentru condițiile de muncă oferite angajaților.

Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: