Ce beneficii importante are păducelul pentru sănătate!

Păducelul este un arbust spinos comun din familia trandafirilor care crește pe dealuri și în zonele împădurite însorite. Florile sale înfloresc în luna mai iar fructele pot fi recoltate toamna.

Boabele mici răsar după flori și, de obicei sunt roșii când sunt coapte, dar pot fi și negre. Frunzele de păducel sunt strălucitoare și cresc într-o varietate de forme și dimensiuni.

Fructele de păducel se recoltează cu precadere în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, când acestea au culoarea roșu închis și ating maturitatea.

Păducelul conține multe substanțe care pot aduce beneficii inimii. Aceste flavonoide antioxidante, inclusiv OPC, pot ajuta la dilatarea vaselor de sânge, la îmbunătățirea fluxului sanguin și la protejarea vaselor de sânge de deteriorare.

Păducelul este folosit pentru a ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă și pentru a ajuta la controlul hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat. Atât studiile pe animale, cât și pe oameni sugerează că păducelul crește fluxul sanguin al arterei coronare, îmbunătățește circulația și scade tensiunea arterială. De asemenea, a fost folosit pe piele pentru a trata furuncule și răni ale pielii.

Păducelul a fost studiat la persoanele cu insuficiență cardiacă (o afecțiune în care inima nu poate pompa suficient sânge către alte organe din organism). Sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege cât de eficient poate fi. 

Un studiu amplu a constatat că un supliment standardizat de păducel a fost eficient la 952 de persoane cu insuficiență cardiacă.

Dovezile preliminare sugerează că păducelul poate ajuta la combaterea durerii în piept (angina), care este cauzată de fluxul scăzut de sânge către inimă. 

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: