Cine plăteşte pentru moartea de la o entorsă! Rezultatul anchetei!

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a prezentat joi raportul privind moartea tânărului de 23 de ani care și-a găsit sfârșitul în unitatea medicală. Absolut nimeni nu va fi tras la răspundere din rândul medicilor și asistenților, comisia de cercetare a decesului constatând faptul că tot personalul medical care s-a ocupat de sănătatea băiatului și-a făcut treaba ca la carte. Asta deşi totul a pornit de la o banală entorsă.

Ionuț Vișean a murit în data de 11 octombrie sub ochii medicilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Tânărul a venit la spital să se trateze de o banală entorsă însă după aproape o săptămână a ieșit mort din cauza unui cheag de sânge care i-a provocat un stop cardio-respirator. Comisia întrunită de spital la recomandarea Direcției de Sănătate Publică a constatat că nimeni nu este vinovat de moartea tânărului. ”După instalarea stopului cardio-respirator s-au luat toate măsurile de resuscitare de către medicul de gardă asociat cu mediul de terapie intensivă care este de gardă. Concluziile medico-legale nu sunt definitive. Ca și o concluzie clinică privind cauza decesului este această tromboză de artere pulmonare, ea urmând să fie confirmată de examinările histo-patologice care au fost trimise către Institutul de Medicină Legală Craiova și București”, a spus Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
Medicii care au făcut parte din comisia de cercetare a decesului spun că este posibil ca tânărul să fi suferit și de o altă afecțiune nedescoperită care ar fi dus la formarea cheagului de sânge. Toate analizele băiatului vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru aflarea adevăratei cauze. ”Atâta timp cât comisia a stabilit că nu s-au constatat nereguli în ceea ce privește abordarea pacientului și respectarea procedurilor terapeutice și de management al unui bolnav și neavând concluziile definitive, nu pot fi luate măsuri asupra celor care au avut contact direct cu pacientul”, a spus Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Târgu Jiu. Comisia din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a mai precizat în raport că medicii de pe secție s-au luptat timp de 90 de minute să-l resusciteze pe băiatul de 23 de ani.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: